Frisim.com flyttar inom en månad

Frisim.com, och denna blogg, körs ensamma på en co-location-server. Nu kommer servern att behöva flyttas. Just nu så förbereder Crystone flytt av datorn genom att flytta servern till utanför det LAN som din tidigare varit kopplad till. Det kommer att leda till lite nertid i natt, enligt Crystone. Servern står idag i Norrköping. Då Crystone den 2 december(?) flyttar sin co-location-verksamhet till Stockholm och Malmö så måste även Frisim-servern flyttas. Tyvärr kan inte Crystone säga om de kommer flytta Norrköpingsservrarna till Malmö eller Stockholm vilket gör att jag tittat på co-location-alternativ i Östergötland. Hittills är NetCamp det alternativ som ser vettigast ut, även om det är en del dyrare än vad Crystone varit de senaste åren.

Vi får se hur jag gör med flytten… blir det komplicerat så får jag väl peka om domänen tillfälligt till den Amazon EC2-server som jag nu utvecklar Frisim2 på. Appropå utvecklingen av Frisim2 så har min blogg-ping-tjänst idag fått ett utseende som gör att den passar in i den kommande Frisim2-sajten.

Uppdatering:Crystone fick lite problem med omflyttningarna under natten: ”I samband med avvecklingen av gamla brandväggen och NAT så uppstod problem med nya brandväggen. Ett mycket svåridentifierat fel uppstod som tyvärr krävde flera timmars felsökning. Det orsakade att nätet för webbhotellet och serverhotellet i Norrköping låg nere tidsvis under natten.” Frisim var helt nere mellan 00:20 och 03:40, och upp/ner till och från fram till 07:40, ungefär. Men nu är allt som det ska igen =)

  1. Jonas skriver:

    Tjena Clas, lycka till med flytten! Min server står hos Crystone i sthlm. Funkar ypperligt bra

  1. There are no trackbacks for this post yet.