Frisim version 2-test nummer 1

Från och med nu går det bra att testa Frisim version 2 under ett par dagar. Förhandsversionen finns på domänen frisim.se. Uppdateringen är långt från helt klar, men denna ”förhandsviningsversion” bör i alla fall vara testbar. Jämfört med den gamla versionen så ser det knappast ut som någon revolution(?) men det är väldigt stora delar av den bakomliggande Java-koden som är omskriven och förhoppningn är att den nya versionen ska bli mer stabil och enklare att bygga vidare på.

Vill du läsa lite om hur den nya versionen är tänkt att fungera så får du gärna börja med att besöka sajtens Mer om frisim-sida.

Har du förslag på funktioner, buggrapporter eller andra kommentarer så får du gärna kommentera detta blogginlägg eller skicka dem till mig på clas@ nic-sys.se. Jag tar tacksamt emot alla åsikter!

Frisim.se kör på en server i USA som jag använder för utveckling och kan upplevas som lite långsam. Min förhoppning är att sajten blir lite snabbare när sajten kör på den normala frisim.com-servern.

Om allt går som det ska så går det förhoppningsvis att testa sajten under ett par dagar, men den är inte permanent.
Bilden visar frisim version 2:s alternativa ingångssida som finns på frisim/sök/.

  1. [...] Frisim.com är nu uppdaterad till det jag kallar Frisim2. Jag har provkört en testversion på Frisim.se-domänen ett tag, och det har för det mesta fungerat väl. Nu får vi se hur det fungerar när det görs lite fler sökningar. [...]