Köp köp

Jag flyttade för en dryg månad sedan min server från Crystone i Norrköping till NetCamp i Linköping, då Crystone bestämde sig för att slutligen stänga igen serverdriften i Norrköping. Ungefär samtidigt så kunde man läsa att Phonera hade för avsigt att köpa upp hela Crystone. Skönt, tänkte jag att jag hinner flytta från Crystone innan dess. Köpet blev aldrig av. Nu kan jag istället till min förtret läsa att samma Phonera har för avsikt att köpa NetCamp istället. Maximalt 9.5 miljoner ska det kosta, varav 6 miljoner direkt, kontant. Grattis NetCamp! Jag hoppas kommer ha kvar i alla fall något i Linköping även efter försäljningen.

Vidare har tydligen Microsoft för avsikt att köpa Fast.no, sökföretaget som drog igång söksajten AllTheWeb som de sålde till Yahoo, och som står för en del av tekniken bakom nyhetssökningen hos Sesam.se. Fast Search & Transfer värderas till 6.6 miljarder norska kronor för Microsoft. Uppdatering: Microsoft is buying 37 percent of the Norwegian search engine company Fast Search and Transfer. Not all Fast employees are equally enthusiastic.

Comments are closed.