Hur utvecklar man en nyhetstjänst?

Ja, hur utvecklar man en nyhetstjänst? Idag har Mindpark och Google News lagt ut trådar för att få in förslag på hur ”framtidens” nyheter ska presenteras. Mindpark ställer en öppen fråga (med förhoppning om kvalitativa svar) medan Google News, sin vana trogen, tänker sig att man använder en kvantitativ metod för att få reda på vad folk vill ha.

Mindpark har inte fått så många (nya) intressanta förslag. Från Google News ”enkät” så framgår att de är sugna på att skapa mer integrering mellan Google News och deras övriga tjänster. Specifikt frågar Google News om du är intresserad av att se ”features” som: nyheten inprickad på en karta, möjligheten att diskutera nyheten med andra läsare på Google News, visa bilder från Picasaweb som relaterar till nyheten, hinta om bloggar som skriver om nyheten, eller kanske förenkla diskussion av nyheten via Google Talk. Andra utvidgningar som de vill att du ska tycka till om är om du vill att Google News ska: visa en tidsaxel över nyhetsämnen, visa klickstatistik för nyhetslänkarna, filtrera bort/till specifika källor, eller söka i flera lokala Google News på en gång, dvs visa nyheter på flera språk samtidigt.

Spännande. Själv harvar jag på med kodbyggande till Frisim i små steg. Cirka 10 minuter per dag, mer blir det tyvärr inte. Idag ägnades de 10 minutrarna åt att fixa lite med det script som skapar ”thumbnails” av nyhetssajter, då jag för första gången lyckades skapa ”kernal panic” (dvs burken blir totalt onåbar) på grund av ”hängande” processer på den VPS:en som gör detta.

Comments are closed.