Det här med nyhetssök är svårt

Internetworld har en artikel om Sesam.se:s nyhetssök. Internetworld skriver:

Nyhetssök är en aggregator för nyhetskällor kopplat till ett sökord. Den grupperar källor efter senaste nyheter och relaterade artiklar, men också bilder, video, Wikipediaresultat och vilka personer som är onämnda i nyheterna.

Hmm, är det så komplicerat med nyhetssök att inte ens Internetworld kan förklara lite enkelt … ”en aggregator för nyhetskällor kopplat till sökord” – det låter komplext. Men det är klart, om man med Sesams nyhetssök ska hitta personer som är onämnda – ja, då måste det nog till något riktigt komplext.

Annars innehåller artikeln i princip bara en önskan från svenska Sesam om att få mer trafik. Trafiktrenden enligt Alexa verkar tyvärr vara nedåtgående och Sesam.se verkar nu ha ungefär lika mycket trafik som t.ex. Arla.se.

Comments are closed.