Opartiskt om Blocket?

Aftonbladet och SvD sajten E24 (alla Schibsted) har idag en artikel om Blocket och dess konkurrenter. Blocket är en Aftonbladet/Schibsted-sajt. Varför tycker jag det känns om de är liiite partiska när de skriver:

Blocket är för stort för att folk ska lämna sajten. [...] Folk gillar Blocket, det är enkelt, snabbt, både lokalt och nationellt, och du får oftast något tillbaka. [...] Detta ger en bild av hur stort och därför svårslaget Blocket är.

För att sedan övergå till att såga andra Köp-och-sälj-sajter

Koll försökte tidigt, men tog aldrig riktigt fart. [...] [Trots att] Lokus [har en] vinstmarginal på runt 20 procent 2006 är det inte mer än godkänt för ett bolag som funnits i över tio år. [...] HD startade i somras sajten Rubbet. [...] Sajten [Rubbet] är dessutom smått obegriplig. [...] Lokaltidningarna Mitt i lanserade i januari sin rubrikannonssajt Mitti.se. [...] Problemet är att det redan finns en lokal sajt som heter Blocket.

Det är inte lätt att kämpa mot Schibsted ;-)

Comments are closed.