Kör din egen Twingly beta

Twingly lanserade för några dagar sedan en ny version av sin bloggsökmotor, men bara i begränsad beta-version. Beta-versionen har dock RSS- och JSON-feeds för sökresultat vilket innebär att du enkelt kan prova Twinglys sökningar direkt via dem. Jag har satt ihop lite Javascript-kod för att, baserat på en sökbaserad JSON-feed visa upp de första 10 träffarna hos Twinglys bloggsök. Bara bloggar som är ”approved”, dvs som Twingly anser spam-fria, med sökresultaten sorterade i TwinglyRank-ordning.

Tyvärr finns det lite briser i JSON-data som jag får ut, t.ex. saknas titeln på blogginlägget, och tyvärr fungerar min kod bara i Firefox. Här kan du prova den: Twingly JSON.

Detta är det första jag gjort med JSON, och det var en trevlig upplevelse, även om jag, nästa gång jag gör något, ska använda ett ”ramverk” som t.ex. jQuery för att få det att fungera i alla browsers på en gång.

PS. Bygger du en version som fungerar i både Firefox och IE så får du gärna länka i kommentarerna. DS

Uppdatering: Twingly uttalar sig: Tanken är förstås att man ska kunna göra sådana där hack, men inte utan att vara användare så länge vi är i stängd beta. Om det visar sig att det är meningen att det ska vara stängt så ska jag försöka se till att du får reda på det innan vi stänger samt en plan för hur och när vi kan autenticera användare. :-(

Uppdatering: Twingly meddelar i en kommentar nedan att de låter JSON-feeden förbli öppen :-)

Uppdatering: Nu är sidan omgjord med jQuery och bör fungera i fler webbläsare.

  1. Oskar Skoog skriver:

    Vi har nu bestämt att JSON-API:t kommer fortsätta vara publikt tillgängligt, samt att vi kommer öppna RSS-API:t också.

  2. Clas skriver:

    Nu är exempelkoden på http://www.nettopp.se/twingly.php uppdaterad till att använda jQuery vilket gör att det fungerar i de flesta nya browsers!

  1. There are no trackbacks for this post yet.