TT, Eniro, Google News, Agent25 och det kalla kriget

Matti Palm jobbade tidigare på nyhetsbevakningssajten Agent25. Han har skrivit ett inlägg på sin blogg Greenhill Relations om den dåvarande relationen mellan TT och Agent25, och hur TT idag förhåller sig till Google News. Inlägget är från 28 Mars 2008, vilket gör det uppenbart att jag inte rikitgt hänger med…. men det är intressant i alla fall. Dessutom väcker texten gamla minnen från mailkonverationer jag haft runt Frisim.

 1. Matti skriver:

  Hejsan.
  Det vore synd om TT ger sig på någon liten aktör som Frisim. Risken är att en rättsprocess skulle sluta som Newsbooster-fallet i Danmark – ett stort frågetecken. Det vore bättre om de gav sig på någon jämbördig, som Sesam, som publicerar TT-grejerna rakt av. Fast det är klart, Aftonbladet och SVD äger ju 30 procent i TT, så det händer väl knappast…
  /matti

 2. Clas skriver:

  Sesam.se tar sina nyhetsdata från Retriever, plus att där säkert finns komplicerade ägarrelationer, så det lär nog inte hända, nej. Hur det är med Aitellu och NewsMachine vet jag inte. Frisim är liten, speciellt när det gäller intäkter :-)

 3. Matti skriver:

  Jag har svårt att tro att Newsmachine betalar till TT. Aitellu känner jag inte så väl.
  /m

 1. [...] Jag skrev tidigare lite om svenska Google News och spekulationerna om att den inte innehåller artiklar från TT. [...]

 2. [...] Som jag tidigare skrivit så verkar inte TT så glada över svenska Google News. Till min stora förvåning så verkar det dock inte som om alla på TT har förstått vad Google News är för något. Häromdagen kablade TTSpektra ut en artikel som publicerades i rätt många nyhetssajter som köper TT-feeds. Artikeln finns bland annat i min lokaltidning Corren.se. Artikeln innehåller texten (min markering): Nobelpristagaren och frihetskämpen Nelson Mandela, som fyller 90 år den 18 juli, fanns självklart på hedersplats under konserten, rapporterar Google News. [...]