Frisim älskar PlayRapport.se

Detta inlägg skulle också kunnat få titeln ”Ibland är det bra med en hemsida som inte så många besöker” eller kanske ”Clas betalar TV-licens”.

Frisims startsida har uppdaterats med bilder från SVTs alldeles fantastiska sajt PlayRapport. På PlayRapport finns de senaste nyhetsinslagen från SVTs Rapport. Helt klart ett steg i rätt riktning när det gäller nyhetsmaterial på nätet, i alla fall för material i TV-format. Så här ser den ”kontaktkartan” med nyhetsinslagsbilder på startsidan ut.


playrapport

Varje bild är en länk som leder direkt till PlayRapport; ett klick och du kommer till PlayRapport som startar med att visa det inlägg bilden handlar om.

Tyvärr så saknar PlayRapport en publik RSS-feed vilket gör att jag blev tvungen att ”hacka” lite för att kunna ladda data från PlayRapport för att visa på Frisim. Bilderna laddas dessutom direkt från SVTs server. Men, eftersom 1) inte sååååå många besöker Frisims startsida, 2) Clas betalar TV-licens, och 3) SVT är så snälla, så kommer SVT att tycka att detta var en jättebra idé och istället för att maila och be mig ta bort länkarna så kommer de att kommentera här i bloggen och tacka, och dessutom länka RSS-feeden på sin hemsida – kanske…

Till SVT.se: Er möjlighet för att kunna visa nyhetsinslag på den egna hemsidan (link/embed) verkar inte fungera. Den ger ”Det här klippet är inte längre tillgängligt”-fel vid varje försök utom för ”demoklippet”.

 1. SVT Interaktiv skriver:

  Roligt att du gillar Play Rapport. Vi applåderar initiativet och passar på att tacka för inlänkarna från ”kontaktkartan”. Embedd-funktionen är fixad idag och länkar till RSS:en kommer snart.

  Vänliga hälsningar,
  SVT

 2. Clas skriver:

  Tack, nu fungerar det bättre! Det kommer strax en uppdaterad version på Frisims startida där jag visar filmer direkt, via ”embedding”

 1. There are no trackbacks for this post yet.