Frisim i färg

Frisim har fått en färggrannare sökresultatsida i och med att länkar till nyheter, bloggar och pressmeddelanden nu visas i olika färger.


frisim i färg

Idén om färgningen kommer från DagensPS kommande nyhetsbevakare PSSpy.se som gör en liknande färgning för nyheter och bloggar. Kullin.net ”avslöjar” PSSpy i detta inlägg. Kanske skriver jag mer om PSSpy när den lanseras.

  1. [...] Idag lanserade DagensPS en uppdaterad version av sin sajt, men framförallt en nyhetssöktjänst med namnet PSSpy. Jag har tidigare hintat om PSSpy i samband med att jag “lånade” idén om att färga sökresultaten i olika färger barerat på kategori. PSSpy är främst tänkt att användas att skapa “nyhetsbevakningar” vilka skickas med epost. Hos DagensMedia kan man läsa att de jobbat ett år med tjänsten och att den “kostat en hel del”. Jag var hos DagensPS i mitten på februari i år och diskuterade utvecklingen av deras tjänst. Jag kan därför komplettera med att tjänsten är skapat av ett programmerar-team i Ungern, lett av den före detta Agent25 chefen Robert. Robert driver också Updatum som åtminstone på ytan ser ut att vara ett bolag för att kunna utnyttja denna sökplatform för andra sajter. PSSpy bygger, som en hel del andra “vertikala” söktjänser, på open source indexet Lucene. [...]