Jaikugenererad Google-intervju

Jag skrev tidigare lite om svenska Google News och spekulationerna om att den inte innehåller artiklar från TT.

Bison@Jaiku lät meddela att han skulle intervjua de två ”publika” personer som jobbar på Google Sverige, och ville ha frågor till intervjun från Jaiku-användare. Jag kunde inte hålla mig, och önskade att han frågade dem om ryktet om Google News och TT var sant. Bison-Fredrik ställde den frågan, och många andra, och presenterar intervjun på sin blogg. På frågan som Google News så var svaret detta:

Michael Zackrisson: Varför är svenska Google News så sunkig? Finns några ambitioner att göra den mer heltäckande? Och att t ex. låta användare söka i flera olika språk? Clas Rydergren: Det vore intressant att höra hur ni ser på utvecklingen av Google News Sverige utan samarbete med TT.

Nicklas: Meh! Sunkig? Det tycker inte jag den är, men okej, jag är ju partisk. Tricket är ju att en nyhetsaggregator blir ju bättre ju fler källor den har och det där kan växa över tid. Vi utvecklar den även genom olika samarbeten. Om vi har missat någon bra nyhetskälla får ni gärna tipsa om den så att vi kan lägga in den och göra tjänsten ännu bättre.

Zackrisson@Jaiku, som ställde första-frågan, bloggar om svaret hos VA.se. Även andra har kommenterat intervjun.

Nu blev svaret på Google News-frågan inte så intressanta, men sättet att få ihop intervjufrågor är intressant. Speciellt intressant blir det på grund av att Bison@Jaiku har många ”kompisar” bland sina Jaiku- followers som är relativt väl insatta i Googles verksamhet.

Comments are closed.