Eniro, RSS och åter RSS

Eniro lanserar sin Supersök. Det innebär att man, likt Sesam, får se sökträffar från flera av Enrios databaser på en och samma sökning. Nyhetsresultat finns också med.

Gota media bestämmer sig för att skicka med hela hela artiklarna i flera av sina tidningars RSS-feeds. Jag har skivit om hela artiklar i RSS tidigare. De väljer dock att inte ta med hela artikeln om det är så att den kommer från TT, av någon anledning.

Konceptet på AideRSS fascinerar mig. Jag funderar lite smått på om det inte går att göra en liknande tjänst fokuserad på svenska nyheter. Tanken blir då att du tar en eller flera RSS-feeds från en eller flera tidningar och tjänsten mixar ihop den till en, men den lägger bara in sådana inlägg (nyheter) som har väckt viss uppmärksamhet från ”andra nyhetsläsare”. Mått på uppmärksamhet bygger man nog enklast genom att samla data från tjänster som del.icio.us, jaiku, twitter och från bloggar. Låter det användbart?

Comments are closed.