Rundgång i nyhetsinsamlandet

För första gången i Frisims historia har jag noterat att det har blivit ”rundgång” i nyhetsinsamlandet. Jag noterade att domänan Frisim.com plötsligt flaggades som en av de domäner som betraktas som nyhetskälla till Frisim (inte bara blogg-källa alltså). Det verkade konstigt… Anledningen till att det kan hända är att någon blogg har länkat till en nyhetsartikel genom att klippa och klistra in ett par nyhetslänkar som leder via Frisims klickräknings-script. Eftersom Frisim tyckte sig ”förstå” att länken går till en nyhet, och då URL:en inte finns indexerad så indexeras den (igen) och Frisim står som ägare och adderas därför bland källorna.


rundgång

Det resulterar bl.a. i att en sökning begränsad till domänen frisim.com (som i bilden ovan) visar att det finns två nyheter från nyhetskällan Frisim. Klick på dessa nyheter kommer dessutom att passera klickräknings-scriptet två gånger. Buggen kommer förhoppningsvis inte att dyka upp så ofta, men den visar i alla fall att konstigheter kan inträffa är man programmerar sökmotorer, som om jag inte redan visste det ;-)

Comments are closed.