Yahoo! lanserar BOSS

Yahoo lanserade igår BOSS, som är ett API mot deras söktjänst. Det ersätter deras Developer Network API, som bland annat innehåller ett bildsök, Yahoo! image search. Frisim använder detta för att generera bilder till ”namn i media”-rutan. Skillnaden mellan det gamla Developer Network API:et och nya BOSS är, när jag testar bildsökningen, bara den att BOSS tillåter obegränsat med sökningar, medan Developer Network bara tillåter 5000 frågor per server per dag. Frisim gör bara en sökning när ett nytt namn identifieras. Frisim har identifierat 8374 namn, och senast var det Jimmy Touma, vilket hämtades igår.

Yahoo! BOSS innehåller, precis som den tidigare versionen, ett API mot nyhetssöket, men tyvärr går det inte att begränsa sökningar till att bara ge resultat från svenska media.

Hmm, kombinerar man Yahoo! Boss med Sesams open source kod för federeted search Seasat och med lite data från någon nyhetsleverantör så kan man bygga sig ett eget Sesam.se :-)

Comments are closed.