Google bloggsök och relaterade nyheter

Google har modifierat startsidan på sin Google Blogsearch-sajt.


google blogsearch

Som vanligt idag när någon erbjuder en ny produkt eller tjänst så är det en killer/dödare av en redan befintlig grej. Blogsearch-sidan presenteras i media som en Techmeme killer. Själv tycker jag att Google Blogsearch blev bättre, men det är knappast en Techmeme-dödare för mig. Den dagen som Google knyter ihop Google News och Google Blogsearch så kanske de kan ge Techmeme en match. Techmeme må länka mest till bloggar, men en hel del av länkarna går också till nyhetssajter. Techmeme länkade t.ex. till svenska gp.se-artikeln om 3g-problem med iPhone:n. Om det bara var lycka som gjorde att de automatiskt(?) kunde finns titel och ingress till den artikeln vet jag dock inte.

Men även Google News verkar utvecklas, även om det går långsamt. I juli skrevs det om tester med en ny design, och nu finns den nya designen för svenska, på den udda länken news.google.be. [Länken fungerade tydligen bara tillfälligt, nu visar den det "gamla" svenska Google News utseendet.] Utseendet på startsidan är snarlikt det tidigiare, den största skillnaden är de relaterade länkarna som ”viker ut sig” när man klickar på ”fler”.


ny svensk google news 1

Länken för att visa alla relaterade nyheter till en huvudrubrik leder till en sida med uppdaterat utseende. Tidigare visades de relaterade nyheterna med samma utseende som en nyhetssökning, nu visas det tydligare vilken nyhet det är som det relateras till:

ny svensk google news 1

Comments are closed.