Frisim – stor, större, men knappast störst

Frisim hur nu c:a 1.000.000 artiklar i stitt index. Löjligt tycker de flesta, det är ju nästan inget alls. Även den minsta sökmotor har åtminstone 100.000.000 sidor i sitt index. Sure, så är det. Frisim har dock har dock varit med ett tag, och det var inte länge sedan jag hade problem med att ha 100.000 sidor i mitt index. Sökningar går fortfarande relativt snabbt. Sökningar är dock inte problemet, problemet är att ha uppdatera indexet. Idag har jag varken ett ”distribuerat index”, vilket hade varit enkelt, eller något ”delta-index” utan jag uppdaterar allt ”direkt” mot huvudindexet. Grundidén är dock att hålla indexet relativt litet, och rensa bort ”gamla” artiklar vartefter. Bilden nedan visar antalet artiklar i varje kategori, och vilka källor det är som har flest artiklar indexerade.


indexstorlek

Frisims snapshot:s på nyhetslänkarna längst upp har tagits bort. Anledningan är att jag det varit för mycket strul med den VPS-server som skapar dessa.

Och så en kattbild….

Comments are closed.