Twinglyhora? Räddningen är nära!

Vet du att du kan få besökare från nyhetssajter genom att länka till dem i dina blogginläggg. Jaja, det vet ju alla bloggare. Pingar du Twingly och länkar en nyhetsartikel på en nyhetssajt som använder Twingly så länkar sajten tillbaka till ditt blogginlägg – så har det varit en tid nu. Flera bloggar i Sverige får en icke-försumbar andel av sina besökare på det sättet, se t.ex. här.

Så nu har det kommit till Sverige: Twingly-horans favoritverktyg. Baserat på en norsk föregångare, så har nu Twingly-hor-sök kommit. Som ni har väntat på denna! ;-)

Twingly-hor-sök låter dig hitta alla nyhetsartiklar som du kan länka till från din bloggpost för att maximera antalet nya besökare till din blogg. Gör såhär:

  • Fundera ut något dagsaktuellt ämne som du vill skriva om på din blogg.
  • Gå till Frisims Twingly-hor-sök och skriv en ett nyckelord i ämnet.
  • Se till att länka alla nyhetsartiklar som hor-sök föreslår. Pinga Twingly. Success!


horsök

Mottagandet från bloggosfären har varit förträfflig ;-) TheRealMymlan var först ut att prova, och har skapat ett fantastiskt exempel på hur man använder verktyget för litet seriöst Twinglyhorande. Beta Alfa skriver, länkar, och sammanfattar. Jardenberg ger den träffsäkra kommentaren ”Gah. Det där behövdes inte”.

Notera: Twinglyhora är ett ”begrepp” inom den svenska bloggosfären som beskriver fenomenet att länka många nyhetsartiklar från sin blogg i hopp om att få trafik från nyhetssajter. Du kan läsa en reflektion över detta på SameSamebutDifferent, där det framgår att det inte behöver vara så illa som begreppet kanske låter.

Med ett mått av ironi så har jag alltså byggt en version av min nyhetssökmotor som är begränsad till de nyhetssajter som använder Twingly. Alla länkar som denna version av sökmotorn hittar leder alltså till en nyhetsartikel som kommer att länka tillbaka om det är så att du länkar till den i ditt blogginlägg och pingar Twingly. Tekniskt så är det en nästan exakt ”kopia” av min sajt Nyhetsfilter som jag satte ihop på c:a 3 timmar. Säkert hälften av den tiden gick åt för att skapa loggan (nope, jag är inte så bra på att använda ritprogram).

  1. [...] Twingly: Senaste länkar Israel på väg förloraTwinglyhora? Räddningen är nära!Att tiga är att samtycka IIMads Gilbert inifrån GazaVänstern sår en draksådd i GazaGazakriget från en trädgårdsstol utanför SderotDystra utsikter…Lek med liten bomb; De israeliska spelen 2008-2009, Gaza CitySMS från Gaza, ögonvittnesskildring av massmordet.Två gratulationer är på sin plats [...]

  2. [...] P.S. Nu har Frisim.com gjort det ännu lättare för dig som vill bli Twingly-kung. Nu finns nämligen Twingly-hor-sok! Testa själv och läs mer om tjänsten [...]

  3. [...] Knuff visar just nu att 10 bloggar har länkat sidan (plus en “self citation”); Twingly visar 11. Några länkar också denna bloggpost eller till Frisim.com. [...]

  4. [...] Viktigt Anders Emretsson | 24 februari 2009 Twinglyhorar lite bara – har absolut ingenting att tillföra till det här. Inte ens: Republik nu! [...]