Vän av Bloggy? Bloggy-Venn

Mikrobloggtjänsten Bloggy har fått rätt mycket uppmärksamhet i media och verkar vara på väg att bli lite av ett svenskt Twitter. Det finns många sajter som håller koll och analyserar data från Twitter, bland annat Twitter Venn. Dagens söndagshack är en liknande funktion för Bloggy. Du anger tre ord, och får se hur ofta de nämns på Bloggy den senaste veckan, samt hur ofta de förekommer tillsammans i inlägg och kommentarer. Allt presenterat i ett Venn-diagram.


bloggy-venn

Från skärmbilden ovan så ser du hur ofta orden ”Jaiku”, ”Bloggy” och ”Älskar” används och hur de används ihop. Att blå och grön cirkel har störst överlapp innebär att orden ”Bloggy” och ”Älskar” förekommer ofta i samma inlägg. Orden ”Bloggy” och ”Jaiku” förekommer också i samma inlägg; eftersom orange och grön cirkel inte har överlapp är det uppenbart att ingen skriver ”Jaiku” och ”älskar” i samma inlägg. Du kan prova egna ord genom att gå till sajten på ec2.frisim.se/bloggyvenn.

Bloggy-Venn bygger på data från Twingly. Tack, Oskar på Twingly! Diagrammen skapas med Google Charts. Anropen till Twingly görs parallellt med hjälp av cURL.

Comments are closed.