Nyheter på hemsidan: Samarbete Expressen och Frisim

Idag skriver Expressen.ses chefredaktör Thomas Mattsson i sin mikroblogg om resultatet av vårt samarbete för att visa nyhetsrubriker på hemsidor och bloggar. Vi har skapat Frisim/expressen som är en anpassad version av min sajt Nyhetsfilter där vi gör det enkelt att skapa en nyhetsruta för att visa Expressen-nyhetsrubriker på extern hemsida.


frisim expressen

Du kan välja mellan sex stycken fördefinierade ”teman” på nyheterna, men du kan också välja att visa nyheter som innehåller specifika sökord inom dessa teman. Du kan t.ex. visa bara nyheter ur temat ”allmänna nyheter” som innehåller ordet Stockholm genom en sökning. Du kan använda alla Frisims sökoperatorer och kan t.ex. försäkra dig som att ordet Stockholm finns i titeln genom att använda titel:-operatorn. Söksträngen som kan användas är begränsad i längd, men i övrigt finns inga begränsningar.

Tjänsten är skapad av mig och Gunnar R Johansson på Expressen.se. Nyhetsrutan laddas från Google App Engine, som kör ett Python-script som mellanlagrar sökningar från Frisims index.

Systemet är enkelt att anpassa för andra nyhetssajter om det skulle vara någon som är intresserad.

  1. [...] I mitt förra inlägg skrev jag om samarbetet mellan Frisim och Expressen. Samarbetet handlar om att visa nyheter från Expressen på din egen webbsida. [...]