Nyheter på hemsidan – uppföljning

I mitt förra inlägg skrev jag om samarbetet mellan Frisim och Expressen. Samarbetet handlar om att visa nyheter från Expressen på din egen webbsida.

Nyhetsrubriker att visa på den egna hemsidan är en ”idé” som jag arbetat med på min sajt Nyhetsrubriker.com sedan 2000, och innan dess i ytterligare ett par år, men under andra namn. Under de 9 år som Nyhetsrubriker.com funnits så är det c:a 5500 personer som registrerat sig för att prova tjänsten. Av dessa så är det c:a 4000 personer som använt tjänsten på sin webbsida. Som mest har det varit c:a 1000 aktiva samtidigt. Idag är det knappt 400 sajter som aktivt visar nyhetslänkar via systemet. Dessa 400 sajter genererar c:a 500 rubrik-klick per dag – de mest listigt formulerade rubrikerna får c:a 30-50 klick. Den största sajten som använder systemet är (fortfarande) CatWeb.

Det ska bli spännande att se hur bra vi lyckas med vårt Expressen-konceptet. Expressen har under ett par veckor länkat direkt från flera av sina temasidor, som t.ex. Expressen/nöje och Expressen/ledare till vår nyhetsrubrik-rute-generator på Frisim.com/expressen.


expressen länk

Även om jag har erfarenhet från mitt Nyhetsrubriker.com-projekt så har jag svårt att bedöma hur många som bör kunna vara intresserade av denna typ av länkar. Lite beror det på hur ”händig” genomsnittsbloggaren är, lite hur attraktiv nyhetsrutan anses, lite beror det på hur intressant det är att länka nyheter från sin egen blogg eller hemsida. Nu visar i alla fall tillräckligt många sajter och bloggar nyhetsrutan för att jag kan se att det verkar fungera helt okej, och det har också gjort att jag fått lite mer inblick i hur bra (faktiskt!) Google App Engine fungerar för denna typ av ”widget”.

Comments are closed.