Statusuppdatering: Namn och bilder

Min experimentsökmotor Nyhetr.se har fått lite nya features. Den ”entity extraction” som jag på Frisim.com gjort i form av efterbehandling är nu flyttad till att göras när nyheterna indexeras. Detta gör att det går bra att visa fasetter även för namn bland nyheterna om man vill. Tyvärr gör för många fasetter att det blir lite trixigt att söka, tycker jag. När man närmar sig det antal fasetter (listade på högersidan) som finns på Svd.se/sok så blir det lite plottrigt. Om dessutom data för fasetterna inte är av 100%-ig kvalitet, som i mitt fall, så är det än värre. Jag har därför valt att visa namnen som vanliga sökningar istället.


Söknamn

Kanske borde jag läst Search user interfaces för att få reda på hur man bör göra, men just nu var det roligt att experimentera än att läsa.

Genom att samla lite sökstatistik från min lilla jämförelsesajt för att jämföra resultat från svenska nyhetssök så har jag nu fått lite tips på vilken typ av sökningar som ”power users” gör för sin RSS-bevakningar. Jag tänker mig att använda dem för att förbättre kvaliteten på mitt index. Vad som indexeras och hur det presenteras är två helt skilda saker. Genom att ha ”bäst” kvalitet på de indexerade nyheterna både när det gäller kvaliet och kvantitet så lockar du fler RSS-”leachers”; genom att ha ett fint webbgränssnitt så lockar du sajtbesökare. Jag ska försöka fokusera lite mer på det förstnämnda, och nästa steg i den riktningen blir att börja lagra alla de nyhetssidor som indexeras även som ren HTML.

Comments are closed.