Tidningar som pingar bloggare?

Sedan urminnes tider har bloggare, genom Twingly, ”pingat” för att meddela svenska tidningssajter att de skrivit om deras nyheter. Men tidningssajterna ger inte samma tjänst i retur – de ”pingar” inte bloggar eller bloggare om att de skrivit något. Istället får bloggarna hålla sig underrättade genom att läsa på deras sajt, eller med hjälp av RSS. RSS är tyvärr långsamt, och kräver att man laddar (påbörja laddning) för att se om något nytt lagts till i RSS-feed:en. Tänk vad fint det vore om man på nyhetssajten kunde anmäla sig för att bli pingad vid publicering istället – push istället för pull. Om det sker via mail, XMPP, ICQ, MSN, Skype eller Twitter spelar inte så stor roll. Snubbarna på Techcrunch har tänkt på detta. Intressant! Nyhetsläsning närmar sig realtid, och många vill vara med när det händer. När kommer den första svenska nyhetssajten som i jakten på fler inflytelserika läsare erbjuder detta?

Comments are closed.