Nyhetr visar Twitter-sök-resultat

Många använder Twitter, till och med jag. Efter att ha sett Microsoft Bings nya Bingtweets, som vid sidan av sökresultaten från Bing visar sökresultat från Twitter så har nu också Nyhetr.se fått integrerade Twitter-sök-resultat.

Resultaten visas med hjälp av Ajax-anrop genom jQuery. Sökningen hos Twitter görs först när Nyhetr-sökningen är utförd och laddas direkt från Twitter vid varje sidvisning. Detta gör att Twitter-resultaten dyker upp lite sent. Eftersom Twitter uppdaterar väldigt ofta finns möjligheten att klicka ”[Uppdatera]” för att få resultaten uppdaterade utan att ladda om hela sidan. Eftersom det är implementerat på Nyhetr.se så är det ännu långt ifrån vältestat.

Från början hade jag tänkt att använda Friendfeeds API, men eftersom de inte gav mig någon möjlighet att begränsa resultaten till inlägg på svenska så byggde jag om till Twitter istället.

Comments are closed.