Bloggping-statistik

Av de 63549 bloggar som Frisim/ping har pingats med, så har 44685 både passerat SPAM-filtret och har en RSS-feed. Mycket av det SPAM som pingas in är profil eller medlemssidor på forum. Mycket av detta ser ut at komma från servrar i USA och Kina. Ofta är det samma sidor (domäner) som pingas in från många olika IP-nummer. Forums-adresserna som pingas in är ofta ”hackade” visar endera upp en lång lista med länkar, eller också skickar forumsidan iväg besökaren till någon skräpsida med hjälp av Javascript.

Blogghotellet blogghotell.se är den som pingar in överlägset mest ”SPAM” av svenska IP:n. Blogghotellet verkar pinga ut från en server hos Oderland.

Av de 44685 bloggar som passerat SPAM-filtret, och som Frisim också hittat en RSS-feed till, är det bara 2591 bloggar som är ”aktiva” och som har uppdaterat och pingat in igen inom de senaste 14 dagarna.

Skillnaden mellan SPAM och normala bloggar är tyvärr ibland hårfin. Somliga bloggar verkar fyllas med lite random texter, andra innehåller texter som ingen männsika rimligen kan stå för. Även om Frisim indexerar bloggar och gör dem sökbara, så är jag mest intresserad av att analysera vad bloggare länkar till, och i första hand vilka nyhetsartiklar som det länkas till just nu.

  1. Marcus Herou skriver:

    Ja det är inte lätt detta…

  2. Clas skriver:

    Samtidigt är det ju rätt naturligt att de som har SPAM-bloggar pingar – de är ju knappast ut efter läsare, bara trafik som klickar vidare. Den gamla internetklyschan om ”gratistrafik” lockar ju naturligtvis många att pinga in bloggar – och visst lite trafik ger det säkert om man är flitig. Det är nog ungefär lika lönsamt som mail-spam gissar jag.

    Samtidigt så förundras jag över att det är så få som på svenska som skriver om sånt som jag är intresserad av. Visst, lite beror det ju på mina intressen, och programmering är rätt smalt som bloggämne, men det är ju t.ex skomode också.

  1. There are no trackbacks for this post yet.