Sydsvenska Dagbladet provar Saplo

I dagarna har det publicerats lite artiklar om textanalys-startupen Saplo. Realtid skriver om hur Saplo har tänkt att dra in 30 miljoner i riskkapital för att bygga vidare på sin teknik för ”sentiment-analys”. Tanken är kunna sätta ämnesord (t.ex. sökord) i ett sammanhang. Produkten som finns just nu verkar syfta till att hitta relaterade artiklar. IDG skriver i sin artikel om Saplo att nyhetssajten Sydsvenska Dagbladet blir den första betalande(?) kunden som provar den widget för att visa relaterade nyheter som Saplo tagit fram. Kopplingen mellan att hitta relaterade nyheter och sentiment-analys är inte uppenbar för mig, så det ska bli spännande att se hur det fungerar.

Uppdatering: I den förra versionen av detta blogginlägg så skrev jag SvD.se, men det gäller naturligtvis Sydsvenskan.se vilket SvDs @oholah så snällt påpekar, tack.

  1. Ola Henriksson skriver:

    Hej, det står Sydsvenska Dagbladet i texten, inte SvD!

  2. Clas skriver:

    Oops. Uppdaterat. Tack.

  1. There are no trackbacks for this post yet.