Uppdatering: Tweets som länkar nyheter

Jag har tidigare skrivit lite om Nyhetr.se:s funktion att lista Twitter-inlägg (tweets) som länkar specifika nyhetsartiklar i ett antal tidigare bloggposter. Tidigare har jag provkört med API:et för BackTweets.com, som är samma som för Backtype.com, för att göra detta. Backtype har fungerat bra, men de har en så kallad ”rate limit” på sitt API som gör att man bara kan ställa 1.000 frågor per dygn. Det räcker inte om man vill visa relativt fräscha tweets till många länkar. Min uppskattning är att jag önskar göra c:a 10.000 frågor per dygn. Då Backtype inte verkar vara så bra på att svara på mail, så tittade jag runt efter andra lösningar. I samband med det så hamnade jag på Topsy som har ett liknande API, Topsy’s Otter API som tillåter upp till 10.000 frågor per timme. Skillnaden är i princip bara att Topsy’s API returnerar tweets i sin originalform, dvs utan ”uppnystning” av eventuella länkförkortare såsom Bit.ly, samt att de bara erbjuder data i JSON-format.

Att köra JSON på serversidan, och i en lite gammal PHP-version, är ingen succé. Men det fungerar okej, men inte mer, med hjälp av JSON-PHP.

Detta finns nu implemeterat på Nyhetr.se. Jag gör fortfarande relativt få frågor mot Topsy, men tanken är att jag nu kan öka takten och även visa relaterade tweets på andra ställen än under aktuellt-fliken på Nyhetr.se.

Comments are closed.