Söndagshack: Uppdaterande ping-lista

Frisim Ping har blivit lite mer ”live”. Listan med bloggar som pingar in till Frisim uppdaterar nu automatiskt. Uppdateringen görs med Ajax, med hjälp av JQuery. Jag har använt mig av ett gammlat Digg Spy-script som var populärt för att par år sedan. Det fungerar fortfarande bra. Designen är dock exakt samma som tidigare.Data som visas på Frisim Ping är verkliga in-ping; inget fusk. Det enda som inte gör det ”realtid” på riktigt är att uppdateringsbufferten bara laddar data från servern var 15:e sekund. Notera att det är in-pingningar som visas, många pingar inte bara när bloggen är uppdaterad. Bättre att pinga en gång för mycket än en gång före lite verkar vara parollen. Många blogg-script åter-pingar vid efterhandsredigeringar, andra använder många ping-tjänster. Detta gör att samma blogg kan pinga in flera gånger under relativt kort tid. I live-listan kan flera av dem synas.

Frisim indexerar 47402 bloggar. Ungefär hälften av det som pingas in indexeras, resten klassas som skräp. Men som data på framsidan av Frisim antyder så är det bara 6622 av dessa som har skrivit inlägg under de senaste två veckorna.

Ännu lite coolare hade det blivit om jag använt Friendfeeds Tornado-server, istället för att köra mot Apache-servern, men det får vänta till nästa gång.

Jag kan också konstatera att Frisim Ping är den överlägset mest välbesökta sidan på Frisim.com. Det är en tydlig indikation att bloggare fortfarande är väldigt intresserad av varifrån de får sina besökare.

Comments are closed.