Statistik: Insamlade artiklar per dag

Jag har lagt en del tid på den ”synliga” delen av Nyhetr.se, men alldeles för lite tid på själva kärnfunktionen – att göra nyhetsartiklar sökbara. Jämför jag antalet insamlade artiklar per dag (som innehåller ordet ”och”) som Nyhetr samlar in, med antalet som Eniro nyhetssök samlar in så kan jag konstatera att jag inte hämtar in stort mer än hälften. Tittar jag på den senaste månaden så ser det ut såhär:
Det är inte så bra. Mestadels handlar det som att Nyhetr inte letar på lika många nyhetssajter, men eventuellt också att jag missar fler artiklar hos somliga sajter. Inget av det är bra. Det borde vara dags att försöka göra detta bättre. Samtidigt är det ju så mycket roligare att programmera sådant som ger synliga resultat.

  1. Erik Stenman skriver:

    Själv ligger jag på 2000 ungefär/dag men så har jag inte heller ännu som ett uttalat mål att få med så många artiklar som möjligt. Jag har hittills satsat mer på nyhetsportalskänslan på min: http://www.nyhetspressen.se

  2. Clas skriver:

    Hej Erik. Kul att du också tycker det är roligt att göra saker med nyheter. Jag har förbättrat mig något och är uppe i c:a 3500 nu, men har trots det en bit kvar till Eniros nivå. Jag samlar in hela artikelsidorna, vilket gör att det tar lite mer kraft än att bara samla in RSS, som jag gissar att du gör. Tekniken är dock densamma.

  1. There are no trackbacks for this post yet.