Söndagshack: Nyhetr visar viktiga nyheter

Nyhetr har i årets första söndagshack fått en funktion för “viktiga nyheter”. Du kan markera nyheter som viktiga och de dyker på att en ”topplista” över viktiga nyheter.


viktiga nyheter

Funktionaliteten bygger på att du loggar in med ett Twitter-konto. Först när du är inloggad kan du markera nyheter, men även som oinloggad så ser du vilka användare som markerat vilka nyheter. Det går att markera nyheter som viktiga båda på kategorisidorna och på sökresultatsidorna. Under den nya fliken ”Viktigt” så syns vilka nyhetslänkar som markerats mest, och vilka Twitter-användare som har marketat dem. Twiter-användarnamnet är länkat till din Twitter-profil, och din hemsideslänk från Twitter visas.

Funktionaliteten ser kanske inte supercool ut just nu, men denna typ av Twitter och Facebook-integration tycker jag har stor potential även för mindre sajter. Genom att besökare på Nyhetr.se har konto och vänner på Twitter och Facebook och genom Twitters och Facebooks APIn så får jag möjligheten att använda denna information även på min sajt. Till exempel så blir det relativt enkelt att visa vilka nyhter som de du följer på Twitter har markerat. DN.se har funktionen Vänners nyheter som gör just detta genom koppling en till Facebook. Eftersom Twitter har en ”geo location”-funktion under utveckling så finns också möjligheten att anpassa de ”viktiga” nyhterna så att till exempel nyheter som markerats som viktiga av personer i samma region som du visas.

Innan Nyhetr har relativ många besökare så är det dock intressantare för de allra flesta att se nyheter som ”någon” markerat, snarare än bara de som markerats av dina Twitter-vänner. Sannolikheten att dina Twitter-vänner markerat någon nyhet är helt enkelt för liten med få användare. Problemet med ”the vinner takes it all” gäller naturligtvis som vanligt, och utan många användare blir funktionen mest en rolig programmeringsövning för mig – och det var också målet från början. Trots det så får du väldigt gärna prova funktionen och kommentera här eller via mail – tack!

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Clas Rydergren, Clas Rydergren. Clas Rydergren said: Du vill prova min Twitter/nyhetsgrej på http://nyhetr.se eller hur? Snälla! Finns beskriven här: http://bit.ly/6DqvL0 [...]