Söndagsfix

Nyhetr.se:s iphone-version har fått en liten uppdatering, trots allt. Nu finns källorna Nyhetskanalen.se, Corren.se, VK.se, Realtid.se, HD.se, Expressen.se och Aftonbladet.se med. Det är lite synd att många Poloploy-sajter såsom DN.se inte använder samma data i sina webb-URL:ar och mobilsajt-URL:ar. I fallet DN.se saknas ett rssid för att göra konverteringen. Samma gäller sajterna BT.se, Ystadsallehanda.se, UNT.se, Sydsvenskan.se (cid) och gp.se (pageid).

Nyhetr.se/iphone har också fått viktigt-fliken från webbversionen. Tyvärr går det fortfarande inte att logga in på mobil-sajten, och tyvärr är det nog så att det är svårt att göra inloggningen med Twitters OAuth-funktion, då jag tror att den saknar AJAX-stöd. För att få den att fungera som AJAX-sida så måste jag skapa en ”wrapper” och det gör att jag måste mellanlagra login och lösen till Twitter-kontot.


iphone viktigt

Viktigt-sidan i iPhone-versionen ser ut som på bilden ovan. Här är länkarna inte begränsade till endast mobil-versioner av nyhetssajter, utan länkar som går till webbsidor med ”dålig” mobilanpassning visas istället med hjälp av Google Mobile Adapter.

SR.se har fått ett ”API” för att hitta radio-material, båda artiklar och nyhetssändningar i pod-format. Inte helt enkelt att fundera ut något bra sätt att använda det, men något borde det kunna användas till. Lite buggigt verkar det dock, just nu är t.ex. feed:en som ska lista pågående program tom, men det kanske löser sig.

Efter att ha tittat på Feber.se:s tips Sök enklare i Google Chrome så noterar jag att Google har identifierat både Frisim och Nyhetr som sökmotorer och det är möjligt att göra sajt-sök direkt från adressfältet.


tab för sök

Jag vet inte om det är bra eller dåligt för mina två sajter. Troligen är det bra för Google i alla fall. Jag tror inte det är så många som använder funktionen, men det gör säkert att Google inte skickar så många vilsna besökare till mina sökresultatsidor.

Comments are closed.