Koll på Twitternätet med ThinkTank

Jag brukar lyssna på podcasten This week in Google allt som oftast. I det senaste avsnittet jag lyssande på så nämndes ExpertLabs som verkar vara ett trevligt initiativ. Det som intresserade mig mest var att de redan nu har en liten applikation som ska hjälpa personer att ”lyssna”. Applikationen kallas ThinkTank och är finns att ladda ner och installera på sin egen server. Applikationen kopplar till ditt Twitter-konto, laddar ner dina data och ditt kontaktnät, och hjälper till att se t.ex. vilka länkar som dina kontakter har tweetat. Det är inte rocket science, men en början till att verktyg för att hålla kopp på vad som tycks i ditt nätverk på Twitter utan att du behöver vara aktiv där för jämnan. Thinktank-koden är skriven i PHP, använder Smarty, MySQL och Twitters OAuth API. Större delen av applikationen handlar om att extrahera ”dina” data från Twitter. Jag har installerat den på min Nyhetr-server och kopplat det till mitt Twitterkonto. Det ser ut såhär:


thinktank

På skärmbilden ser du min något klena aktivitet på mitt Twitter-konto. Du kan ser den publika delen av applikationen här, där jag är den enda användaren.

@ginatrapani som initierat utvecklingen av Thinktank har skrivit om den på sin Smarterware-blog. Då applikationen är ”open source” så finns möjlighet att själv bidra till utvecklingen. (Jag har tittat lite på koden och bl.a. noterat att den använder LongUrl för att expandera förkortade adresser from Twitter, medan jag använder Topsy).

Comments are closed.