4 länkar med programmeringsinspiration

Att extrahera nyhetstexter

Jag tror det var @pelles som tweetade om att skapa en fulltext-RSS från icke-fulltext-RSS. Tjänsten han länkade var FiveFilters som gör just detta. Koden som FiveFilters använder är en variant av den Javascript-kod som Arc90 använder, översatt till server-side-PHP. PHP-versionen av koden hittar du här. Denna kod är ganska lik det jag använder för Frisim.com, men är där skriven i Java.

Lite om Solr

Solr, open-source-sökmotorn, har intresserat mig sedan jag började använda Lucene för nyhetssökning på Frisim för mer än 7 år sedan. Solr-konsulten Lucidimagination har skrivit ett bra blogginlägg om vad man bör tänka på när man kör Solr. Lucidimagination delar också ut sina webbaserade seminarier om Solr. Det senaste från den 4 mars 2010 heter Mastering Solr 1.4. Det handlar om ”facets” och om att distribuera indexet över flera datorer. Fler tips på hur man skalar upp sin Solr-installation till att klara miljontals dokument hittar du på Hathitrust.

Saplo

Svenska Saplo har länge pratat om sin tjänst för att hitta relaterade nyheter. Nu har de ett API som de öppnade för Bonnier Hack Day. Det verkar oklart om det går att använda för vem som helst just nu. Saplos ”pitch” om API:et från nämnda Hack Day finns upplagd på YouTube, filmad av Joakim Jardenberg.

Google Geocoding

Google har uppdaterat sin Geocoding-tjänst. Måste prova den till något någongång.

Och så en grej utan länk: @Dr_PO tweetade om en idé för bloggare som är ”stora” på Twitter. Jag fick ett mail med en beskrivning av idén. Jag har hackat ihop en första version i PHP. Om du håller koll på @Dr_PO:s blogg ThirdOpinion så kanske han skriver mer om sin idé där.

Comments are closed.