Detta har hänt: ingenting

Ingenting? Jo, något har säkert hänt, men inte så mycket som relaterar till Frisims nyhetssök, eller för den delen utvecklingsversionen. Kanske är det på grund av (från slideshare):


inte nyhetssök

Men hos andra händer lite. Till exempel:

Krishna Bharat, founder and engineering head of Google News, pratar lite om Google News i denna film. Google News har också gjort lite test med manuellt utvalda nyheter, men det är tyvärr inget som provats på den svenska versionen. Tittar man t.ex. på alla artiklar om en nyhet så listar de relaterade ord. Dessa ord överlappar rimligen med de ord de använder för att identifiera ett nyhetskluster. Edit: … och precis strax efter jag skrev detta så lanserade Google News en mängd uppdateringar. Synd bara att det ska vara så svårt att se hur den amerikanska versionen av Google News ser ut och fungerar från en dator i Sverige.

Twingly har tagit bort inloggningen på sina Twingly Channels. Gissningsvis är det för att hämta in lite Google-trafik. (De har ingen robots.txt som hindrar Google att indexera dessa sidor). Google verkar redan ha indexerat det mesta, men sidorna verkar inte hamna så högt bland mina Google-sökningar. Vilka kanaler som Twinglys användare är anmälda till verkar också blivit publikt.

För den som vill ha mer sommarläsning så rekommenderar jag Jardenberg.se (funkar bra via epost), Techmeme och Hacker News; eller via podcasts Twit, Twig eller Slashat (svenska).

Comments are closed.