Google App Inventor

För ett par tre veckor sedan så registrerade jag mitt intresse för Google ”programmerar-lek-kit” för Andriod-mobiler, App Inventor. Idag när jag gick tillbaka till sidan så visade det sig att jag nu kan köra den. Jag fick aldrig något mail som meddelande att de öppnat upp, men öppet verkar det vara i alla fall.

Jag minns ju fortfarande hur besviken jag blev på dessa ”game makers” när de fanns till Commodore (vem minns Gary Kitchen’s GameMaker?), men likväl så lockas jag att prova dem varje gång. Så även denna gång. Så kanske inte för App Inventor i sig, men för möjligheten att programmera smågrejor till mobilen själv, så skippar jag kanske nästa version av iPhone och kör Android istället. Och App Inventor är inte kul utan Android-telefon tyvärr – all ”what you see is what you get” sker på den mobil som ska vara kopplad till datorn när du utvecklar dina grejer.

Comments are closed.