Flytt av nyhetr.se

Min testsajt Nyhetr.se har jag idag flyttat från en EC2 virtuell server hos Amazon i USA till deras datacenter på Irland. Med Amazons relativt nya ”management console” så är det ganska enkelt att starta upp nya instanser. Det störst problemet var att uppstarten av en virtuell server på Irland kräver att ”imagen” för den virtuella servern ligger lagrad hos Amazon S3 på Irland. Eftersom jag började använda både S3 och EC2 när de bara hade datacenter i USA, så var jag tvungen att flytta över data. Att flytta de c:a 2.5GB som min server-image är, tog c:a 4 timmar. Jag tycker att det verkar som om söksvaren dyker upp lite snabbare efter flytten. Många av sidorna behöver dock cache:as, speciellt de som kräver många sökningar för att genereras.

Planen är att jag ska ”göra om” testsajten till din ”officiella” frisim.com inom kort, och istället använda min gamla co-location-server endast för bloggdatainsamlig och utveckling. Tyvärr vet jag ännu inte riktigt hur det ska gå till då jag skapat en hel mängd script under olika domäner, allt i en stor röra, under de 5 år som jag kört co-location-servern. Antagligen är det ett gyllene tillfälle att rensa ut en massa skräp som jag inte har så många användare på.

  1. Tobias skriver:

    Ska frisim.com bli nyhetr.se eller missuppfattade jag allt? :)

  2. Clas skriver:

    Jo, men jag vet inte hur det blir med namnen. Jag tänker mig nog att ”gamla” nyhetr.se får namnet frisim.com. Men jag behöver då se till att flytta över diverse script (som t.ex. frisim.com/ping). Jag tycker det är svårt att få någon kvalitet eller något värde i bloggsökning, så jag skulle gärna se att det skulle gå att isolera allt som har med bloggar att göra på en egen domän på något vis.Bloggping och bloggsök drar till sig en massa spam.

  1. There are no trackbacks for this post yet.