Njuice tillbaka igen

Under 2006 skrev jag om den nyhetsaggregeringssajt som då hette GeekBoys och som omlanserades som Njuice. För att par dagar sedan så re-lanserades Njuice. Andreas skriver själv lite mer om tekniken bakom sajten på sin blog. Samma snubbe driver även sajten Collected.info.

Njuice verkar ha gjort ett bra jobb med marknadsföringen, då det är relativt många som skrivit om sajten, t.ex. TheNextWeb.

Njuice använder tweet från Twitter och shares från Facebook för att hitta nyheter, och för att rangordna dem. Njuice visar mycket bilder, alla hämtade från källans nyhetssida. De har lagt på ett litet ”filter” som dels förminskar bilderna något, dels lägger på ett ”honungsmönster”; antagligen för att det inte ska betraktas som ren ”bildstöld”. Njuice har bara engelskspråkiga källor, och jag har inte hittat något svensk (eller dansk) sajt med bland källorna.

Njuice har även en sökfunktion (baserad på MySQL verkar det som, enligt bloggen). Sökningen vekar inte söka igenom hela artiklar, bara sådant som finns i RSS-data enligt mitt test, även om Andreas skriver att Njuice ”Extracts article content” på sin blogg.

När man klickar på en nyhetsrubrik så hamnar man på ”källsajten”, men får en list längst upp med Njuice logga och sökruta samt med möjlighet att visa nyheten utan reklam (med hjälp av ett så kallat ”readability”-script – en snygg lösning för användaren.

Njuice finns som app på iTunes (en web wrapper) för iPhone och Ipad.

  1. Andreas skriver:

    Hej och kul att du skriver om Njuice!

    Håller i skrivande stund på att skriva om sökfunktionen för siten, men den söker allt innehåll (inte bara RSS-data) och du kan använda mer semantiska metoder som tex ”company:apple” i sökfältet.

    Apparna är 100% native iOS och inga wrappers. Testa så märker du det ganska snabbt.

  1. There are no trackbacks for this post yet.