Kultursafari på Travelhack 2013

Under helgen har jag varit på Travelhack för att se hur ett hackathlon fungerar, och för att utveckla mitt ”resdata-koncept” Reslogg som jag skapade en Android-app för, för ett år sedan ungefär. Konceptet har nu ”pivoterat” till en app som heter Kultursafari och som visar upp kultur som finns i din närhet, när du t.ex. gör en bussresa. Typ, du ser en kyrka, staty eller gammal byggnad genom bussförnstret och appen ger dig data och beskrivande text om vad det är du ser. Appen bygger på mer än 15.000 geo-lokaliserade kulturobjekt och beskrivningarna kommer från Wikipedia.

Min 1-minutspitch baserades på denna bild, som ska beskriva vad det handlar om.

Historiskt sett så har appen viss koppling till boken ”Längs spåret” som SJ gav ut 1989, och där man kan läsa om kultur man passerar om man gör resan Stockholm-Malmö med tåg. Men min app funkar naturligtvis för alla färdmedel och för alla resor!

Appen finns att ladda ner från Google Play under namnet Kultursafari. Har du en mobil med Android 4.0.3 eller senare så får du gärna provköra och kommentera. Även om jag med förberedelser inför Travelhack har ägnat lite mer än 24 timmar åt appen, så är det en första version. Både konceptet och tekniken kommer att utvecklas och finjusteras framöver. Versionen som finns ute har lite problem med ikonstorlekar för vissa mobilmodeller, men i övrigt så ska den fungera relativt bra.

Comments are closed.