Kultursafari får webbkarta

Kultursafari har fått en webbkarta som gör att man kan klicka runt bland ”kulturplatserna” på en karta, istället för att behöva besöka dem, och läsa i mobilen.

I första hand har jag programmerat kartsidan för att kunna testa den backend jag skapat för att visa dynamiskt laddade punkter på en karta, något som är enklare att debugga i Javascript, än att utveckla den direkt mot en Java-app. Kartsidan kan också användas för att titta på den HTML som jag genererar från min Wikipedia-dump. Den innehåller en del fel, och genom att klicka runt på kartan så får jag möjlighet att identifiera var/vad det är som blir fel. Förhoppningsvis för det att jag kan öka kvaliteten på de texter som visas.
Förhoppningen är också att denna webb-karta är ett första steg mot en ”spelifiering” av Kultursafari, där man på webbsidan kan titta på vilka platser man passerat och läst om i mobilen, och se vad man borde besöka för att öka sin kultur-nivå.

Comments are closed.