Nyhetsfilter.se en RWD nyhetssök

Det var länge sedan jag skrev något här, och det var länge sedan jag programmerade något på någon hemsida, och speciellt länge sedan jag programmerade något på min nyhetssökmotor.

Under de senaste åren har även jag börjat läsa mer nyheter i mobilen än på laptop, och de flesta nyhetssajterna har funktionen att de anpassar nyhetspresentationen efter om du besöker med mobil eller laptop (responsive web design, RWD). Detta gör att det ju är rimligt att även min nyhetsaggregeringssajt klarar att anpassa sig, så det har jag nu provat. Jag har lagt en dag på att få till något som funkar okej i mobil och på laptop baserat på Bootstrap. Jag har använt Bootstrop och Foundation tidigare, men bara för väldigt enkla sidor. Större delen av tiden gick åt att bestämma vilket ramverk jag skulle använda (eller om jag inte skulle använda något alls). Det finns många ”plugins” och script klara för t.ex. menyer. Min approach var att titta på vad som finns, och välja det som ligger närmast hur jag vill ha det, snarare än att först bestämma hur jag vill ha det, för att eventuellt behöva skapa det på egen hand. Ett riktigt hack-upplägg med andra ord. Jag hittade Jasny som verkade vara ett meny-system som fungerade rimligt bra, och valde att bygga på det.

Jag har återanvänt 99% av gammal HTML-output från min sajt nyhetr.se, och i princip bara ändrat CSS:er till denna ”nya” version. Den nya versionen finns på Nyhetsfilter.se, som är ett gammalt domännamn som jag inte använt på länge.
Nu återstår bara att se om jag kan hålla programmerande uppe, och fokusera på den ”riktiga” programmeringen. Nyhetssöket skulle behöva uppdateras en hel del. Jag skulle vilja slippa länka till sajter artiklar som bara är en ingress och sedan kräver inloggning/betalning. Jag skulle behöva uppdatera sättet som nyheterna rangordnas på; vikta om hur Facebook och Twitter-delningar påverkar vad som visas. Jag skulle också vilja hitta på något fint sätt att kunna blanda artiklar på svenska och engelska; det är inte mycket utöver lokala nyheter som jag läser på svenska numera, och ska sidan vara användbar för mig så måste även länkar till engelskspråkiga sajter vara med.

  1. [...] utseende. Jag har tidigare provat utseeende på domänen Nyhetsfilter.se vilket jag skrev om i förra inlägget. Att flytta från Nyhetsfilter.se till Nyhetr.se innebar (förhoppningsvis!?) inte några större [...]