Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatans ord avslöjar Milans nya miljardprojekt

Nu har affärsmannen Zlatan Ibrahimovic presenterat sig för världen.

På Financial Times event ”Business in football summit” gav han sin första intervju sedan han blev en del av i riskkapitalbolaget Redbird Capital Partners.

Då förklarade han sin nya roll i detalj, gav sin syn på den saudiska fotbollsligan – och råkade i en bisats avslöja Milans nya miljardbygge. 

Här tränar Zlatans son med P15-landslaget
Zlatan Ibrahimovic på Business in football summit.
Zlatan gav sin första intervju sedan han blev en del av riskkapitalbolaget Redbird Capital Partners.
Milan firar ett mål på San Siro, nu väntar en ny arena för klassiska klubben.
Foto: FABRIZIO CARABELLI/IPA SPORT/IPA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Zlatan Ibrahimovic hade precis fått frågan om hur Serie A står sig mot Premier League och vad ligan måste göra för att komma upp i samma nivå som han stod för avslöjandet. 

– Det handlar om pengarna. Serie A lider inte... men de behöver något mer, något nytt. 

Zlatan tittar över sin högra axel mot Gerry Cardinale, ägare till Redbird Capital och Milan – och nickar. 

– Det Gerry kommer göra med den nya arenan är att ge fansen vad de förtjänar. 

Där råkade Zlatan berätta något som Cardinale kort därefter fick bekräfta för de som samlats i London för den avslutande punkten på Financial Times event ”Business in football summit”. 

AC Milan lämnar San Siro och bygger en ny arena. 

Så mycket kommer AC Milans nya arena kosta

Det har länge varit på tal att såväl Milan som Inter vill lämna ikoniska San Siro och bygga nya arenor. Något som inte har varit så enkelt att genomföra. Så sent som för en vecka sedan hade Milanos borgmästare Giuseppe Sala ett möte med de båda klubbarna i hopp om att övertyga dem om att stanna. 

Så blir det alltså inte, enligt Zlatan Ibrahimovic och Gerry Cardinale. Den sistnämnde berättar att arenan kommer att ha 70 000 platser och ägas enbart av AC Milan. 

Enligt Gazzetta dello Sport kommer arenan att byggas i Milanos sydöstra delar och stå klar till säsongen 2028/29. Enligt La Repubblica kommer arenabygget kosta ungefär fem miljarder kronor.  

Det var den absolut största nyheten som kom under Zlatan Ibrahimovic, 43, första offentliga framträdande sedan han tog klivet in i affärsvärlden som operating partner i det riskkapitalbolaget Redbird Capital Partners som äger Milan. 

Där tydliggjordes hans roll i företaget än mer. 

– Han är min man på plats i Milano. Den som har direktkontakt med spelare, ledare – ja, egentligen alla i AC Milan, säger Cardinale. 

Zlatan om den saudiska fotbollsligan: ”Kommer göra Europa bättre”

Cardinale trycker flera gånger under intervjun på behovet av en person som Zlatan, någon som vet vad som krävs för att vinna och har respekten av de i klubben att vara hans högra hand på plats i klubben. Zlatan berättar att allt fortfarande är nytt för honom. 

– Man måste komma ihåg att det här är killar jag spelat med och att jag nu ibland måste ta tuffa beslut, de som är de bästa för klubben. Men vi har ett bra lag, ett hungrigt lag. 

Förutom sin nya roll fick Zlatan frågor om vad han hoppas uppnå i sin nya roll, sina minnen från San Siro och hur han ser på den saudiska fotbollsligans intåg i den stora fotbollsvärlden, med enorma investeringar det gångna året. 

Zlatan är inte orolig för att Saudiarabien kommer ta över herraväldet från Europa, tvärtom tror han det är positivt. 

– Europeisk fotboll kommer förbli det den är i dag. Jag tror till och med att den kommer bli bättre, för det kommer in nya pengar och det blir en dominoeffekt. Jag tror det är positivt i alla aspekter. 

Det var i slutet på förra säsongen som Zlatan Ibrahimovic tog ett tårfyllt farväl av spelarkarriären. Inför fullsatta läktare på San Siro berättade svensken att hans tid som aktiv hade nått vägens ände. Men det dröjde inte länge innan han var tillbaka i fotbollsvärlden.

Den 11 december presenterades han som ”operating partner” i riskkapitalbolaget Redbird Capital Partners som äger AC Milan. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.